2+3=5 pluggtips!

1. Bestäm tid
Att tänka att du ska plugga hela kvällen känns inte så peppande. Bestäm dig i stället för att plugga fram till en viss tid, och att du därefter är ledig. Då har du något att se fram emot och kanske orkar vara mer effektiv.
 
2. Sätt upp mål
Om du har en uppsats att skriva är kanske ditt stora mål att få den färdig. Men sätt upp små delmål på vägen för att det stora målet inte ska kännas lika långt borta. Första målet kanske kan vara att skriva en inledning?
 
3. Peppa dig själv!
Du är skitbra. Heja! Det kanske känns fånigt, men skriv lite uppmuntrande ord till dig lite varstans, som peppar dig att fortsätta. Om du gillar att lyssna på musik när du pluggar, gör en spellista med peppande musik..
 
4. Skriv listor
Ibland när det är sjukt mycket att göra i plugget är det lätt att hjärnan låser sig och att man inte vet var man ska börja. Känner du igen dig? Skriv en lista med punkter på vad du har att göra, och prioritera vad som är viktigast. Stryk när du är klar. Genom att stryka kan du glömma uppgiften och gå vidare till nästa.
 
5. Plugga - pausa!
Att pausa är faktiskt minst lika viktigt som att plugga. Utan pauser fungerar inte hjärnan lika bra. Planera in pauser för att gå en promenad, lyssna på några bra låtar, baka en kaka eller vad som helst som får dig att tänka på något annat, rensa skallen och få mer ork. Hellre många korta pauser än en lång!

Lycka till – det kommer gå hur bra som helst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0